In het kort
- GROND ⇒ Speciale grondmix voor vleesetende planten, eventueel speciaalmix voor Bekerplanten.
- WATER ⇒ Geef geen water uit de kraan, gebruik puur regenwater, gedestilleerd water of osmose water. Houd de grond altijd vochtig, maar zorg er voor dat de wortels niet in het water staan.
- ZON ⇒ De Bekerplant houdt van veel licht maar direct zonlicht moet je vermijden.
- WINTERRUST ⇒ Nee.
Meer uitgebreid
- GROND ⇒ De Bekerplant heeft een erg luchtig, vochtdoorlatend mengsel nodig en doet het in regel goed in een standaard mix van turfstrooisel met relatief veel perliet. Meer ideaal is een speciale mix voor Bekerplanten die wij ook in ons assortiment hebben. Deze bestaat uit hoogwaardige sphagnum, perliet en bark. Dit is een heel goede mix voor Bekerplanten, zeker als ze in een ruimte staan met een hoge luchtvochtigheid zoals een terrarium. Staat je Bekerplant in een ruimte met wat minder hoge luchtvochtigheid of hang je je Bekerplant in de zomer buiten, dan kun je er nog wat turfstrooisel aan toevoegen. Hierdoor droogt je mix minder snel uit.
- WATER ⇒ Geef geen water uit de kraan. Hier zit te veel kalk in en dat verdraagt de plant niet. Gebruik puur regenwater, gedestilleerd water of osmose water. De Bekerplant houdt ook van een hoge luchtvochtigheid. Dit kun je goed bereiken door onder de plant een royale schaal te plaatsen met daarin bijvoorbeeld kleikorrels. Zet de pot van de Bekerplant daar bovenop en zorg dat er altijd voldoende water in de schaal staat. De waterverdamping doet de rest. De Bekerplant kun je van boven water geven. Als je Bekerplant geen bekers meer aanmaakt, kan het zijn dat de luchtvochtigheid te laag is. Zorg dat de grondmix vochtig is, maar hij mag geen natte voeten hebben.
- ZON ⇒ De Bekerplant houdt van veel licht maar kan verbranden wanneer er direct zonlicht op de bladeren valt. De Bekerplant doet het goed op een vensterbank op het zuiden, westen en oosten waarbij de voorkeur uitgaat naar zuiden en westen.
- WINTERRUST ⇒ De Bekerplant heeft geen winterrust nodig. Het betreft een tropische plant die het hele jaar in je (verwarmde) kamer kan staan.
- VOEDING ⇒ Een Bekerplant hoef je niet te voeren, hij vangt zijn eten zelf. Mest, potgrond of plantenvoeding is uit den boze, hier kan hij niet tegen.
Als je het bovenstaande in de gaten houdt, heb je jarenlang plezier van dit speciale en interessante plantje en blijkt de verzorging helemaal niet zo moeilijk.
Veel plezier!